Du er nødt til at rengøre dit sexlegetøj – her er hvordan

vibratorer

Uanset om du bruger dem solo eller sammen med en partner, er sexlegetøj en fantastisk måde at tilføje lidt (eller meget) spænding til din leg i soveværelset. Men som med alt, der kommer i kontakt med din krop, er det vigtigt at holde dem rene – ellers risikerer du at indføre bakterier, der kan føre til infektion. Her er alt, hvad du behøver at vide om rengøring af dit sexlegetøj.

Du skal rengøre dit sexlegetøj

Vask dem før og efter hver brug. Før du går i gang, skal du give dit legetøj en gang om med varmt vand og mild sæbe – det hjælper med at fjerne snavs, støv eller fnuller, der måtte have samlet sig på overfladen. Når du er færdig med at lege, skal du vaske dem igen med vand og sæbe (eller, hvis de er vandtætte, køre dem under vandhanen) for at fjerne eventuelle kropsvæsker. Lad dem lufttørre helt, inden du opbevarer dem.

Brug deciderede rengøringsmidler til sexlegetøj. Ud over at vaske dit legetøj med vand og sæbe bør du også bruge et særligt rengøringsmiddel til sexlegetøj – det vil hjælpe med at dræbe bakterier, som sæbe og vand alene måske ikke fjerner. Sørg for at læse instruktionerne på rengøringsmidlet omhyggeligt før brug; nogle kræver, at du skyller legetøjet bagefter, mens andre kan bruges uden skylning. Uanset hvad, skal du sørge for, at legetøjet er tørt, inden du opbevarer det
Brug IKKE skrappe kemikalier eller slibemidler. Skarpe kemikalier og slibemidler kan beskadige dit sexlegetøj, så undgå at bruge produkter som blegemiddel, alkohol, eddike eller skuresvampe på dem. Hvis du ikke er sikker på, om et produkt er sikkert at bruge på dit legetøj, skal du være forsigtig og lade være med at bruge det.

Du må ikke dele dit legetøj uden at tage de rette forholdsregler. Hvis du ønsker at dele dit legetøj med en partner (hvilket er helt fint!), skal du sørge for enten at bruge et nyt kondom hver gang eller rengøre legetøjet grundigt mellem brug – ellers kan du ende med at overføre bakterier eller kønssygdomme. Og uanset hvem du deler dit legetøj med, skal du altid vaske det, før du selv bruger det igen – også selvom din partner siger, at han/hun har gjort det til dig!

Konklusion

Sexlegetøj er en fantastisk måde at tilføje lidt ekstra spænding (og orgasmer!) i dit liv – men det er vigtigt at huske, at de skal rengøres regelmæssigt for at forhindre spredning af infektion. Vask dem før og efter hver brug med mild sæbe og vand; hvis de er vandtætte, kan du også lade dem løbe under vandhanen. Brug desuden et særligt rengøringsmiddel til sexlegetøj i henhold til anvisningerne på emballagen; nogle kræver skylning bagefter, mens andre ikke gør det. Og vask altid dine hænder, før du bruger dem! Endelig skal du, hvis du planlægger at dele dit legetøj med en partner, enten bruge et nyt kondom hver gang eller rengøre legetøjet grundigt mellem brug – ellers kan du ende med at overføre bakterier eller kønssygdomme. Med disse enkle retningslinjer i baghovedet kan du gå ud og nyde dit sexlegetøj!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *